Natural 
Lička ulica 20, 51000 Rijeka
​051 587 223
091 7613 555 Jelena
091 721  1421 Sanja
0911 503 155 Silvia (informacije o tretmanima)
Natural * Lička 20 * Rijeka
051 587 223 * 091 7613 555 * 091 7211 421 * 091 1503 155​​

facebook
youtube
kavitacija natural Rijeka Split

KAVITACIJA

tretman smanjenja masnih naslaga

Što je kavitacija?

Kavitacija je jedan od najpopularnijih tretmana jer se bez kirurške intervencije koristeći niskofrekventne zvučne valove riješava celulita i masnih naslaga. Znanstveno je dokazano da se nakon kavitacije, višak masne tekućine izlučuje iz tijela putem mokraćnog sustava te da se pri tretmanu okolni organi i tkivo ne oštećuju.

zašto KAVITACIJA?

Tretman ultrazvučnom kavitacijom najčešće se koristi za oblikovanje svih dijelova tijela gdje postoji višak masnih naslaga, trbuh, bokovi, bedra, stražnjica i gornji dijelovi ruku. Površina kože ostaje neoštećena te nema bolova nakon tretmana.

koliko vremena traje tretman?

U 30 minutnom tretmanu tretiraju se dijelovi na kojima se žele smanjiti masne naslage.
 

više o Kavitaciji

KAVITACIJA - Ovaj tretman namijenjen je onima koji žele ukloniti tvrdokorne masne naslage i celulit. Rezultati su ubrzo vidljivi tako da se tretmanom ultrazvučne kavitacije uspješno anuliraju neželjeni centimetri i celulit te možete izgubiti između 2 i 5 centimetara u obujmu ciljanog područja tijela. Tretman ultrazvučnom kavitacijom najčešće se koristi za oblikovanje svih dijelova tijela gdje postoji višak masnih naslaga, trbuh, bokovi, bedra, stražnjica i gornji dijelovi ruku. Površina kože ostaje neoštećena te nema bolova nakon tretmana.
JTdCJTIyaXQlMjIlM0ElMjJrYXZpdGFjaWphJTIwdSUyMGtvem1ldGklQzQlOERrb20lMjBzYWxvbnUlMjBOYXR1cmFsJTIwdSUyMFJpamVjaSUyMiU3RA==
JTdCJTIyaXQlMjIlM0ElMjJvYmphJUM1JUExbmplbmplJTIwa2F2aXRhY2lqZSUyMC0lMjBOYXR1cmFsJTIyJTdE

tijek tretmana

Ultrazvučnom kavitacijom povećava se propusnost masnih stanica iz kojih masne kiseline prelaze u limfni i urinarni sustav putem kojih se izlučuju iz organizma. Kako bi se izbjeglo ultrazvučno zagrijavanje kože, tretmanska glava ovog aparata hladi kožu i omogućuje primjenu ultrazvuka slabije snage.

U 30 minutnom tretmanu tretiraju se dijelovi na kojima se žele smanjiti masne naslage. Kožu na tim dijelovima premazujemo gelom za poboljšanje provodljivosti pokretljivosti tretmanske kugle (aplikatora). Vibracija ultrazvuka na točno određenoj dubini ispod površine kože razbija masne stanice, odnosno oslobađa masne kiseline koje su u njima nataložene, ne oštećujući pritom druga tkiva, krvne žile i živce. Masnoća iz tretiranog masnog tkiva i razgrađuje u glicerol i jednostavne masne kiseline. Glicerol, koji je topiv u vodi, prodire u cirkulaciju i koristi se za energiju, a neptopive masne kiseline razgrađuju se u jetri kao i sve druge masnoće unesene hranom te odstranjuju putem tjelesnih izlučevina (urin, znoj). Nakon tretmana kavitacije potrebno je izvršiti limfnu drenažu (presoterapijom, ručnom masažom...) kako bi se oslobođeni toksini što brže eliminirali iz tijela putem limfe.

Zbog iznimne učinkovitosti ovog tretmana, moguće je da se stvori efekt “viška kože zbog naglog gubljenja znatne količine masnog tkiva. Opuštena koža može se zategnuti sportskom aktivnošću ili za to specijaliziranim tretmanima, poput radiofrekvencije koja tretira celulit i zateze kožu.

Kavitacija - Natural Split

učestalost tretmana

Najčešće su potrebna tri do pet tretmana, no rezultati su uglavnom vidljivi već nakon prvog. Ovaj tretman namijenjen je onima koji žele ukloniti celulit i tvrdokorne masne naslage, no uz njega je nužno mijenjati životni stil koji je stvaranju takvih problema pogodovao. U protivnom, moguće je obnavljati tretman svakih mjesec i pol dana, kako bi se održao postignuti rezultat.
Važno je napomenuti da dio razgrađene masnoće kruži organizmom i ukoliko se ne potroši nekom aerobnom aktivnošću, može doći do ponovnog taloženja na drugim djelovima tijela?! Ne budite u zabludi, nećete izbjeći vježbanje, niti ćete moći uživati u slatkišima i brzoj hrani, jer ćete na taj način blokirati postignuti efekat.

oporavak i sigurnost

 

Sam tretman je bezbolan (čak se naziva i opuštajući) te nije potreban poseban oporavak. Klijenti mogu osjetiti lagano zvonjenje ili zujanje u uhu tijekom tretmana dok zvučni valovi prodiru u tijelo. Ovaj se zvuk čuje samo kada se koristi ultrazvučni kavitacijski aplikator te nestaje kada se aplikator udalji od kože. Također se povečava proizvodnja mokraće putem bubrega u satima nakon tretmana, a nastavlja sljedeći dan dok tijelo metabolizira višak tekućine uzrokovane raspadom masnih stanica. Neki klijenti imaju potrebu za uriniranjem odmah nakon tretmana, što je normalno i rezultat je napuštanja masnih stanica iz tijela. Kako urin postaje kiseliji, miris i boja urina mogu se primijetiti odmah nakon tretmana, to je vrlo očito za one klijente koji imaju veći postotak tjelesne masti.

Nakon tretmana kavitacije potrebno je izvršiti limfnu drenažu (presoterapijom, ručnom masažom...) kako bi se osolobođeni toksini što brže eliminirali iz tijela putem limfe.
Budući da organizmu treba vremena da preradi i eliminira oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana treba biti najmanje 7 dana.

Zato je važno napomenuti da nakon tretmana kavitacije, te obavezne limfne drenaže (koja će pomoći da razgrađene masnoće "odu" iz organizma), mora slijediti povećana aktivnost (aerobne vježbe, trčanje ili u krajnjem slučaju hodanje), lagana prehrana (sa smanjenim unosom ugljikohidrata),  te unos oko 2 litre vode dnevno.

kontraindikacije

Ultrazvučna kavitacija se ne preporučuje u slijedećim slučajevima: Problemi s jetrom ili bubrezima; Bolesti srca ili pluća; Osobe s metalnim implantatima (na području liječenja); ako je na mjestu prethodne kozmetičke kirurgije; Trudnoća i odmah nakon poroda (3 mjeseca nakon prirodnog poroda, 12 mjeseci od carskog reza); Tromboza ili uzimanje antikoagulansa; Dojenje; Epilepsija; Rak; Visok kolesterol; Hipoproteinemija ili hiperproteinemija (visoka ili niska razina proteina u krvi); osobe koje pate od fizioloških hipotonika (nedostatak mišićnog tonusa / gubitak mišića ili tkiva); Kardiovaskularne ili moždane bolesti (problemi s protokom krvi u srce ili mozak); Bolesti imunološkog sustava (AIDS ili HIV) ili Urtikarija; Raynaudova bolest ili drugi vazokonstriktivni poremećaji; kile ili slabe stjenke mišića želuca (samo tretmani na trbuhu); dijabetes,; Poslije invazivne kirurgije (na području liječenja - pričekajte najmanje 12 mjeseci i izbjegavajte ožiljak); Anamneziranje ožiljaka, fibroza ili seboreja; Hiper ili hipotenzija (visoki ili niski krvni tlak); Teški poremećaji kože; Hemofilija ili hemoragični poremećaji; Osobe koje su donirale ili primile transplantaciju organa; Nakon oporavka od raka, (bez uzimanja lijekova 12 mjeseci te uz odobrenje liječnika opće prakse).