Natural 
Lička ulica 20, 51000 Rijeka
​051 587 223
091 7613 555 Jelena
091 721  1421 Sanja
0911 503 155 Silvia (informacije o tretmanima)
Natural * Lička 20 * Rijeka
051 587 223 * 091 7613 555 * 091 7211 421 * 091 1503 155​​

facebook
youtube
igp9910

PRESOTERAPIJA

 

aparativna mehanička limfna drenaža

što je PRESOTERAPIJA - aparativna limfna drenaža?

Presoterapija (aparativna limfna drenaža) Također poznata kao Limfna drenaža je tehnika za stimuliranje cirkulacije limfe, poboljšanje venske cirkulacije te detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Kompresiranjem I dekompresiranjem ciljanih područja tijela nagomilana tekučina se potisne ka limfnim žljezdama te se izlučivanjem izbaci iz organizma, poboljšavajući cirkulaciju I deteoksifikaciju organizma.

zašto PRESOTERAPIJA - aparativna limfna drenaža?

Presoterapija (aparativna limfna drenaža) to je fizioterapijski postupak čiji učinci su iznimno blagotvorni na tijelo I procese unutar tijela. Limfna drenaža višestruko pozitivno djeluje na naš organizam jer limfa prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do svake naše stanice, a na povratku sakuplja štetne tvari i vraća se u krvotok. Pressoterapija ili aparativna (mehanička) limfna drenaža naročito je primjerena kod problema s nakupljanjem tekućine u tjelu te kod mekanog celulita. Ovom terapijom se potiču funkcije limfnog sustava, pospješuje se uklanjanje nakupljene tekućine i drugih tvari iz tijela. Brojnim ciljanim programima možemo učinkovito ukloniti i poteškoće povezane s cirkulacijom. Za poboljšanje stanja celulita preporuča se kombinacija pressoterapije – mehaničke limfne drenaže s body wrappingom, a ako želimo intenzivno smanjiti opseg, često primjenjujemo i kombinaciju s ultrazvukom - kavitacijom.

Pozitivni učinci aparatne limfne drenaže: razbijanje i razgradnja celulita; preventiva varikoznih vena; lipoedeme; sindrom teških nogu; detoksikacija; poboljšanje tonusa  kože; post-liposukcijska njega; pomaže izbacivanju toksičnih tvari iz organizma; smanjenje oteklina nogu;     poboljšanje cirkulacije;  tretman edema, preporuča se i nakon kirurških zahvata i terapije zračenjem jer ublažava bol, dugotrajne ožiljke, zadebljanja kože te podiže imunitet u tretiranom dijelu tijela. Korisna je i protiv bora, akni, glavobolja te u vrijeme predmenstrualnog ciklusa. Primjena presoterapije pogoduje procesima ozdravljenja u ljudskom tijelu te je sastavni dio moderne rehabilitacije i regenerativne njege. Ako ste umorni ili pod stresom, limfna drenaža može vam dodatno pomoći u opuštanju i relaksaciji organizma. Aparatna limfna drenaža učinkovitija je od ručne limfne drenaže po tome što kod aparatne ne postoji mogućnost propusta i greške te se tijelo ne opterećuje lijekovima.

page_lymph1111

koliko vremena traje tretman

Uobičajni tretman limfne drenaže u prosjeku traje između 20 do 40 minuta.

više o presoterapiji

Postupkom limfne drenaže pokušava se ukloniti višak tekućine iz tkiva koje okružuju masne naslage. Tako se smanjuje opseg trbuha i bokova, stvara se ravnoteža protoka hranjivih tvari i kisika, poboljšava se cirkulacija i sprječava upala vena, posebno kod osoba koje uglavnom sjede na radnom mjestu. Zadatak limfne drenaže je da limfu ukloni kroz vene sve do bubrega koji će preuzeti štetne tvari i putem mokraće ih izbaciti iz organizma. Limfnom drenažom se postiže ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma jer limfa; bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme, bijelih krvnih stanica (limfociti) i nešto crvenih krvnih stanica; tj.njeni limfociti vežu na sebe strane ili kancerogene stanice, tvari, mikrobe te ih izbacuju iz tijela. Limfa prolazi kroz mnoge limfne žlijezde koje su veličine su od 3 do 6 centimetara, a njihov je zadatak da kružeći cijelim tijelom, pročišćuju limfu od bakterija. Aparativnu limfnu drenažu se najčešće koristi u procesu mršavljenja tj. uklanjanja celulita jer je najučinkovitija u izbacivanju viška tekućine iz tkiva te uklanjanja otpadnih tvari iz organizma koje se zamjenjuju zdravim i hranjivim tvarima koje dolaze s krvlju. Na tretiranom području dolazi do osjećaja ugode i olakšanja. Aparatna limfna drenaža se također koristi i na medicinskom i estetskom polju.

tijek tretmana

Aparat za limfnu drenažu radi prema načelu isprekidane pneumatske kompresije tzv. presoterapije rukava koje se pune zrakom u programiranim vremenskim intervalima. Stvaraju se polagani valovi tlaka a zrak se ispuhuje nakon završetka ciklusa. Aparativna presoterapija djeluje na principu navlaka za ruke i noge koje su ispunjene zrakom i lagano masiraju određeni dio tijela. Masaža ekstremiteta događa se na osnovi kompresije rukava napunjenih zrakom u koje se komprimirani zrak upuhuje iz baznog uređaja (kompresor) kroz sustav cjevčica. Svaki rukav sastoji se od više međusobno neovisnih zračnih komora koje se napuhuju u prethodno definiranim ciklusima, ovisno o pacijentovoj dijagnozi. Stvaraju se polagani valovi tlaka, a zrak se ispuhuje nakon završetka ciklusa. Upuhivanjem zraka stvara se pritisak na određene dijelove tijela, čime se mehanički potiskuje nataloženu međustaničnu tekućinu natrag u krvotok.

Limfnom drenažom, postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma jer limfa - bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme, bijelih krvnih stanica (limfociti) i nešto crvenih krvnih stanica, tj. njeni limfociti vežu na sebe strane ili kancerogene stanice, tvari, mikrobe te ih izbacuju iz tijela. Limfa nastaje kao proizvod staničnog metabolizma koji se putem limfnih žila i limfnih žlijezda prenosi dalje u krvotok, te se preko bubrega izlučuju štetni sastojci. Limfa prolazi kroz mnoge limfne žlijezde koje su veličine od 3 do 6 centimetara, a njihov je zadatak da kružeći cijelim tijelom, pročišćavaju limfu od bakterija. Limfne žile su vrlo tanke a za pritisak koji gura tekućinu prema srcu koriste energiju rada mišića, kao što to većinom koriste vene. U nekim slučajevima može doći do većeg ili manjeg zastoja u drenaži limfe.   Manji zastoj limfe događa se svakodnevno pri dužem stajanju, sjedenju. Veći i kompleksniji zastoji limfe događaju se kod nekih oboljenja, poslije različitih operativnih zahvata te kao rezultat spoja više bolesti.

Natural Split - tretman RF radiofrekvencije

učestalost tretmana

Ovom prirodnom metodom možete izgubiti višak kilograma, ukloniti celulit, poboljšati mišićni tonus, održati željenu tjelesnu težinu, poboljšati kvalitetu življenja, te naučiti kako održati ravnotežu između tijela i uma.

Za najbolje rezultate, preporučuje se primanje niza tretmana, u rasponu od 8-15 tretmana, ovisno o vašim specifičnim potrebama. Za postizanje najboljih rezultata preporučuje se tjedni tretman.

oporavak i sigurnost

Tretman je bezbolan i ne zahtijeva poseban oporavak.  Bavljenje sportom ne preporučuje se neposredno prije ili nakon tretmana.

kontraindikacije

U kojim slučajevima se ne biste trebali podvrgnuti limfnoj drenaži: nizak tlak; hiperfunkcija štitnjače;    bronhalna astma; svježa tromboza; bolesti bubrega; rana trudnoća; uklonjena slezena; menstruacija;     kemoterapija; akutna upalna stanja praćena povišenom tjelesnom temperaturom; maligna oboljenja s metastazama; bolesti srca, jetre, bubrega, krvnih žila; tuberkuloza i  tromboza.

U slučaju sumnje je li terapija pogodna za vas, prije terapije se obratite svom liječniku.