Natural 
Lička ulica 20, 51000 Rijeka
​051 587 223
091 7613 555 Jelena
091 721  1421 Sanja
0911 503 155 Silvia (informacije o tretmanima)
Natural * Lička 20 * Rijeka
051 587 223 * 091 7613 555 * 091 7211 421 * 091 1503 155​​

facebook
youtube
RF radiofrekcencija Natural Rijeka

RADIOFREKVENCIJA

 

pospješuje krvotok te stimulira proizvodnju kolagena, poboljšavajući ton, elastičnost te učvršćivanje i pomlađivanje kože.

što je RF - Radio frekvencija?

Radiofrekvencija je neinvazivni tretman koji koristi usmjerene radio valove u cilju postizanja kontroliranog dubinskog zagrijavanje kože. Zagrijavanje dovodi do poboljšanja metabolizma stanica, proizvodnje kolagena i elastina rezultirajući  povećanjem mišićnog tonusa i elastičnosti tkiva. Zagrijavanje radiofrekvencijom zateže opuštenu i obješenu kožu na licu I tijelu u vidu trenutačnih I dugoročnih rezultata.

igp9856

zašto RF - Radio frekvencija?

Tretman Radiofrekvencijom je prikladan za sve dobne skupine I sve spolove te se uspješno se koristi kod sljedećih indikacija: pomlađivanje kože (rejuvenacija, obnavljanje kolagena), poboljšanje mišićnog tonusa, uklanjanje celulita, uklanjanje masnih naslaga, zatezanje kože lica i tijela, uklanjanja podbradaka, podizanje očnih kapaka, uklanjanje crvenih strija i ožiljaka, terapija za akne, pojačava lokalni metabolizam, pojačava lokalnu perspiraciju (upijanje preparata), lokalno širenje krvnih žila s hiperemijom bez crvenila, pomaže relaksaciju mišića, sediranje (umirivanje) osjetilnih nervnih završetaka.

koliko vremena traje tretman

Riječ je o opuštajućem tretmanu koji u prosjeku   traje između 20 do 60 minuta.

više o radiofrekvenciji

Proces metabolizma, u pogledu zdravlja i izgleda, upravlja starošću čovjeka. Rano u životu proces izgradnje je dominantan i imamo razdoblje rasta i razvoja. U ranim dvadesetim godinama dostiže se stacionarna točka gdje su to dvoje u ravnoteži. Dokle god se održava ta ravnoteža, zdravlje je dobro i tijelo posjeduje poletnu energiju i vitalnost koji su karakteristični za to razdoblje u životu muškarca ili žene. Poremećaj ove ravnoteže rezultira gubitkom te vitalnosti.
Proces rušenja dominira tijekom razdoblja starosti ili propadanja. Međutim, on je neovisan o godinama, te često započinje kod osoba ispod 30 godina starosti. Uz odgovarajuću brigu, procesi gradnje mogu se učiniti dominantnima velik broj godina, odgađajući devastaciju starosti na neodređeno vrijeme.
Metabolizam uvelike ovisi o kvaliteti i pravilnoj cirkulaciji krvi. Odgovarajuća količina kisika u krvi je neophodna za oksidaciju tjelesnih tkiva i snabdijevanje energijom. Elementi za izgradnju tkiva moraju biti dostavljeni putem krvi kako bi zamiljenili one koji su oksidirani, a bakterije koje su se našle u tijelu moraju biti savladane.
Svaka osoba koju ta tema treba zanimati, upoznata je sa simptomima starosti. Dovoljno je reći kako je prvi pokazatelj gubitak poleta prisutnog u ranom života, za čim slijede manji poremećaji, koji postepeno postaju sve ozbiljniji. Veoma je važno da se ti simptomi prevladaju u njihovom najranijem stadiju.

RADIO FREKVENCIJA  ne samo da preventira prerano pojavljivanje ovih simptoma, već će ukloniti njihov uzrok nakon što su postali očigledni. Čini to normaliziranjem metabolizma radeći na krvotoku, uravnotežujući ta dva procesa, koji su neophodni za savršeno zdravlje.
 

 

picture1

tijek tretmana

Riječ je o opuštajućem tretmanu koji uključuje primjenu kozmetičkog gela i toplog aplikatora kojim se prelazi po koži kružnim pokretima. Svaka vibracija radiofrekvencije  uzrokuje vibraciju stanica. Ova vibracija ima učinak masaže, čime se omogućuje bolja apsorpcija hranjivih tvari iz krvotoka, te  tako pomlađuje svaka pojedinačna stanica od koje se tkivo sastoji. RF tretmani povisuju sadržaj kisika u krvi, na taj način požurujući proces oksidacije u tkivima i uzrokujući odbacivanje otpadnog materijala. Energizira svaku stanicu, uzrokujući izgradnju novih tkiva na uobičajeni način i pomažući u uklanjanju suvišne masnoće i stranih naslaga.  Protok krvi se povećava temeljem djelotvornosti dijatermijskog tretmana. Rezultat toga je izgaranje celulita povećanjem razine kisika u krvi. Na taj način požuruje proces oksidacije u tkivima i uzrokuje izbacivanje otpadnih materijala. .
Radiofrekvencija zagrijava tkivo pomoću električnog polja koje nastaje između dviju elektroda (aplikator i referentna elektroda). Aplikator nježno zagrijava dubinske slojeve kože na podnošljivih 45-55 °C. Napon između elektroda brzo prelazi iz pozitivnog u negativni i naizmjenično privlači i odbija elektrone te nabijene ione. Prirodni otpor (impedancija) tkiva (tkivo kože ima manji strujni otpor a masno tkivo veći strujni otpor) na to gibanje dovodi do stvaranja topline.  RF tehnologija koristeći različite strujne otpore tkiva zavarava mozak kako je došlo do potencijalne ozljede, što za posljedicu ima vazodilataciju, poboljšanje metabolizma, povećani mišićni tonus i elastičnost tkiva te aktivaciju fibroblasta i stvaranje novog kolagena. Rezultat je znatno poboljšanje izgleda, boje i tonusa kože koja postaje napeta, glatka, a i oštećenja i bore su znatno manje vidljive. Kod anticelulitnih i  tretmana mršavljenja, zagrijavanjem masnih naslaga u hipodermisu one se ‘tope’, a svježa krv koja prodire uslijed povećane cirkulacije u tretiranom području regenerira tretirani dio. Masne stanice primaju RF energiju i postaju ozlijeđene. Tim postupkom glycerin tripalmitate iz masnih stanica izlazi i pirolizom ide u FFA i glicerin djelovanjem LPL-a. Slobodne masne kiseline idu u krv, susreću se sa serumom proteina, zatim idu u jetru, kroz koju se oslobađaju iz tijela. Može se osjetiti skupljanje kože, a bore i strije se poboljšavaju, peglaju i nestaju te koža postaje čvršča i zategnutija (bore zaglađene, lifting efekt).

Natural Split - tretman RF radiofrekvencije

učestalost tretmana

Natural Beauty centar Rijeka - rezultati tretmana radiofrekvencijom

Kod oblikovanja tijela najbolje rezultate postižemo kombinacijom kavitacije i RF.  Kavitacijom ćemo najbrže "otopiti" masne naslage, a na mjestima koje nemožemo kavitirati (leđa, grudi) za smanjivanje obujma koristit ćemo RF. Višak kože koji se pojavljuje uslijed smanjenja obujma zategnut i učvrstiti ćemo radiofrekvencijom. Radiofrekvenciju možemo kombinirati  i sa bilo kojim drugim tretmanom za oblikovanje tijela: elektrostimulacija, masaža, anticelulitni tretmani, IR infra crvene zrake...
Radio frekvencija tijela moguća je u slijedećim zonama:  trbuh, noge, stražnjica, leđa, ruke, grudi 

Rezultati radiofrekvencije vide se već nakon prvog tretmana, ali krajnji efekt dobiva se u narednih nekoliko mjeseci.

Za optimalne rezultate preporučuje se 6 tretmana u razdoblju od 3 tjedna.

oporavak i sigurnost

Tretmani su sigurni, jer dolazi do kontroliranog zagrijavanja te je vrlo rijetko moguća prisutnost laganog crvenila i edem. Odmah nakon tretmana možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Eventualno crvenilo i osjećaj neugode nestaju unutar 24 sata nakon postupka. Životni stil je iznimno važan da bi se sačuvali pozitivni učinci RF tretmana te je važno napomenuti kako se neadekvatnim načinom prehrane spriječava umanjuje učinak tretmana. Bitno je da tijekom perioda tretmana  klijent drži individualno prilagođenu umjerenu i balansiranu dijetu.

kontraindikacije

Kontraindikacije uključuju : Osobe sa ugrađenim električnim uređajima kao što su pacemakeri, srčani ventili, metalni implantati ili umjetni metalni zglobovi; trudnoća i dojenje; tromboza ili tromboflebitis; rak; dijabetes; epilepsija;     auto-imune bolesti; keloidni ožiljci; uzimanje antikoagulantnih i fotosenzitivnih lijekova te nedavni kožni piling.

 

U slučaju sumnje je li terapija pogodna za vas, prije terapije se obratite svom liječniku.