Natural 
Lička ulica 20, 51000 Rijeka
​051 587 223
091 7613 555 Jelena
091 721  1421 Sanja
0911 503 155 Silvia (informacije o tretmanima)
Natural * Lička 20 * Rijeka
051 587 223 * 091 7613 555 * 091 7211 421 * 091 1503 155​​

facebook
youtube

BRAZILSKA DEPILACIJA ILI "BRAZILKA"

BRAZILSKA DEPILACIJA ILI "BRAZILKA"

DEPILACIJA

EGIPATSKA DEPILACIJA CLEOPATRA ŠEĆERNOM PASTOM

Brazilska je depilacija postupak odstranjivanja svih dlačica u intimnoj zoni, i sprijeda i straga. 

Brazilska depilacija veliku je popularnost stekla još 1990-ih godina kada je tu uslugu uveo jedan kozmetički salon na Manhattanu. Popularnost brazilske depilacije cijelim se svijetom proširila nakon 2000. godine, a na raširenost toga trenda najvjerojatnije je utjecala i serija 'Seks i grad'
Postoji i nekoliko podvarijanti brazilske depilacije: Playboy, Brazilian i Holywood    
U Naturalu preporučujemo depilaciju intimnog područja šećernom pastom, a zašto pročitajte u našem članku "Šećerna pasta vs. vosak".Više od 2000 godina samo su odabrani znali tajnu Cleopatrinog njegovanog izgleda, a sada je došao red i na Vas. Depilacija Cleopatra šećernom pastom ili danas popularno zvana egipatska depilacija, promjenila je higijenske navike žena diljem svijeta. Idealna smjesa od šećera, nevena i aloe vere postala je broj jedan depilacijski proizvod svjetske kategorije. Otključajte misterije drevnog Egipta prepuštajući se jedinstvenom doživljaju kraljevske depilacije. Šećerna pasta ne skida zaštitni sloj kože, već svojim šećernim zrncima radi blagi peeling i zaglađuje kožu. Jedinstveni sastav i hladan način upotrebe idealan je za osobe osjetljive kože, s proširenim venama, kapilarama. Redovitim korištenjem Cleopatra šećerne paste korijenje polako slabi,  dlačice se prorijeđuju a Vi naredna 4 tjedna ponosno pokazujete svoju svilenkasto glatku i meku kožu.

page_cleopatraegipatskadepilacija2
sidebar_oblicidepilacije

DEPILACIJA VOSKOM

page_sugaring

Koliko dlačice na "intimnom području" moraju biti dugačke da ih se može kvalitetno depilirati?

Koliko dlačice na "intimnom području" moraju biti dugačke da ih se može kvalitetno depilirati?

Dužina dlačice bi trebala biti najkraće od 5mm do 15 mm da bi je vosak ili šećerna pasta mogla zahvatiti i iščupati iz korijena. Naravno, što je dlačica dulja to je bolje (ali i bolnije jer nanošenje šećerne paste "čupa" duže dlačice). S druge strane ako su dlačice prekratke neće se uspijeti zaljepiti za šećer. Zato imajte strpljenja i pričekajte da narastu barem do preporučene dužine (5 mm) kako ne biste morali postupak ponavljati ranije nego ste planirali ili dobili ne baš tako glatko područje kože.
                                                                                

Depilacija toplim voskom najčešći je način uklanjanja neželjenih dlačica.Puno je djelotvornija od uklanjanja dlačica brijanjem jer se njome uklanja dlačica sa korijenom pa duže vrijeme nećete morati razmišljati o dlačicama, a koža će vam biti meka i nježna. Nakon tretmana dlačice će rasti sporije i biti nježnije,slabije i tanje.
Ovu depilaciju preporučamo 1-2 puta mjesečno na početku dok se dlačice ne prorjede. Optimalna dužina dlačice prije depilacije je minimalno 5 milimetara.

Kako spriječiti neugodno crvenilo i iritaciju depilirane kože?

Kako spriječiti neugodno crvenilo i iritaciju depilirane kože?

Najbolji preparat za sprječavanje iritacije kože je aloe vera gel. U salonu koristimo kvalitetne preparate s visokim udjelima aloe vere koji djeluju antibakterijski i smiruju kožu.

ŠEĆERNA PASTA VS. VOSAK

1. DJELOTVORNIJE I BEZBOLNIJE 
Uklanjanje dlačica šećernom pastom je najstarija metoda depilacije koja se koristi se već 4000 godina. Mi u Naturalu iz iskustva možemo reći da je djelotvornija i bezbolnija od depilacije voskom.

2. PRIRODNI SASTOJCI 
Šećerna pasta sastoji se od potpuno prirodnih sastojaka: šećera, limuna i vode, čime su spriječene alergijske reakcije kod osjetljivih koža klijenata.

3. I ZA OSOBE S PROŠIRENIM VENAMA I KAPILARAMA
Prilikom tretmana, pasta ima sobnu temperaturu ili je blago zagrijana, tako da nema opasnosti od opekotina, pa je zato moguća ova vrsta depilacije i kod osoba koje imaju proširene vene i kapilare koje se voskom ne smiju depilirati.

4. UKLANJANJE SITNIJIH DLAČICA KOJE MANJE PUCAJU
Prije tretmana na kožu se nanosi puder, jer prirodna masnoća kože utječe na to da pasta ne prijanja dobro na nju. Preparat se nanosi surotno od smjera rasta dlake, a zahvaljujući njegovoj mekanoj strukturi, prodire dublje u folikul dlake od ostalih sredstava za depilaciju i obuhvaća je cijelu. Dlačice se uklanjaju u smjeru njihovog rasta, zbog toga rjeđe pucaju, mogu se ukloniti čak i one najsitnije od 3 mm i što je najvažnije - kasnije nema opasnosti od urastanja.

5. I ZA OSOBE SKLONE URASTANJU DLAKA
Šećerna pasta se lijepi za dlake, ne za kožu, i šećer ulazi u korijen dlake za lakše izvlačenje iz folikule. Kombinirano s izvlačenjem u prirodnom smjeru rasta, šećerna pasta znači mnogo nježnije i ugodnije iskustvo za sve, a pogotovo za osobe sklone urastanju dlaka.
Šećerna pasta se ne ljepi za kožu, te je ne može oštetiti, a njeno blago djelovanje nam omogućava da je nanosimo na isto mjesto više puta bez pretjerane iritacije. Prilikom tretmana pasta uklanja samo suhe, mrtve stanice kože i djeluje poput blagog pilinga, a i osjećaj boli je minimalan.

6. DUŽE VREMENA SMO BEZBRIŽNI, A MOŽEMO I NA MORE
Zbog same metode rada, dlake tretirane šećernom pastom postaju svijetlije, rjeđe i mekše, a rastu ponovo tek nakon četiri tjedna.
Osim toga valja napomenuti da se odmah nakon depilacije šećerom smije na sunce i na more, dok se kod voska treba proći barem 24 sata, što nam ljeti može stavrati probleme.
Ova metoda se posebno preporučuje za depilaciju osjetljivih zona, kao što su prepone, lice, pazuh i ruke. 

7. CIJENA / TRAJANJE TRETMANA
Eee tu prednost dajemo vosku. Depilacija voskom je već ustaljena metoda depilacije kod većeg broja žena (ali i ponekih muškaraca). Cijena joj je prihvatljiva prvenstveno zbog brzine izvođenja tretmana, ali i zbog velike konkurencije salona koji ruše cijene.
Sama šećerna pasta (a mi u salonu koristimo kvalitetnu Cleopatra šećernu pastu) je prilično skupa. Postupak izvođenja depilacije šećernom pastom je dosta "pimpljiv" i iziskuje i duplo više vremena u odnosu na isti tretman voskom. Tehnika izvođenja zahtjeva spretnost i iskustvo, pa je zbog toga kozmetičarkeizbjegavaju jer u isto vrijeme mogu depilirati dva klijenta. U Rijeci ima svega nekoliko salona u kojem možete obaviti egipatsku depilaciju. Ali, tko jednom proba egipatsku...