Natural 
Lička ulica 20, 51000 Rijeka
​051 587 223
091 7613 555 Jelena
091 721  1421 Sanja
0911 503 155 Silvia (informacije o tretmanima)
Natural * Lička 20 * Rijeka
051 587 223 * 091 7613 555 * 091 7211 421 * 091 1503 155​​

facebook
youtube
dsc0958
TRAJNA EPILACIJA IPL

E-LIGHT tretmani trajne epilacije

​trajno uklanjanje dlačica

Što je trajna epilacija IPL?

dsc08236.jpeg
igp9923

Uklanjanje neželjenih dlačica kod svih tipova kože, koji osigurava efikasan, siguran i trajan rezultat.
Dlačice možemo ukloniti sa svih dijelova tijela uključujući lice, prsa, leđa, ruke, noge, obrazi, područje oko bradavica i bikini zona.
Sa brijanjem, voskom i čupanjem dlake ne možemo trajno uništiti jer odstranimo samo dlaku,  a ne  i stanicu iz koje ona raste.

Epilacija sa IPL tehnologijom omogoćuje trajno progresivno odstranjivanje dlaka. Sa pomoću svijetlosne energije trajno uništimo cijelokupnu strukturu dlake. Kako su uništene i stanice iz kojih dlake rastu,  ne izrastu  više nove.
U današnje doba vrijeme nam je svima vrlo dragocijeno. Zahvati sa  IPL tehnologijom su kratkotrajni i nakon toga možete se odmah vratiti vašim svakodnevnim aktivnostima.

Trajna epilacija kod muškaraca

img2381
img2388

Depilacija kod muškaraca je sve popularnija, bilo voskom, šećernom pastom, a sve veći muškaraca odlučuje se i za trajno uklanjanje dlačica.

​Kod muškaraca su leđa najčešće tretirano područje, iako sve češće radimo pazuhe, prsa i trbuh, kao i cijele noge. 

Naša iskustva

page_jelenapazusi
sidebar_jelenapazusi2

Zašto IPL tehnologija?

IPL tehnologija je sigurna, bezbolna  i jako učinkovita tehnologija za odstranjivanje dlaka ali i potkožnih    promjena, žila, pjega, liječenje  aktivnih akni i zaglađivanje bora (fotopomlađivanje).
Cijena za sve E-light tretmane

29€ / 218,50kn / tretman 

Cijena se odnosi na jednu zonu. 
Zone su slijedeće:
 • lice
 • podlaktice
 • nadlaktice
 • pazusi
 • prsa
 • trbuh
 • ramena
 • gornji dio leđa
 • donji dio leđa
 • bikini
 • brazilian
 • natkoljenice
 • potkoljenice

 

Je li postupak bolan?

Iako se kod strarijih modela IPL uređaja znalo osjetiti peckanje i bockanje prilikom tretmana, zahvaljujući najnovijij tehnologiji OPT može se koristiti viša frekventna energija bez osjećaja boli (sonda koje se naslanja na a tretirani dio tijela je zaleđena). Dakle, sam postupak trajne epilacije uopće nije bolan.

Koliko vremena traje tretman?

Najnovija tehnologija kod IPL uređajaj SHR tehnologija uvelike je skratila trajanje tretmana.
Sa 10 bliceva u sekundi tretman postaje super brzi, te skraćuje vrijeme tretmana npr. noge sa dosadašnjih sat na samo 20 min, dok ste kod manjih dijelova (pazusi, nadusnice) gotovi za 10-tak minuta. 


E-light uređaj

Je li rezultat zahvata IPL tehnologijom trajan?

sidebar_elight
Epilacija sa IPL tehnologijom je trajna. Potrebno je znati da imamo u tijelu još mnogo neaktivnih korijena dlaka. Te se mogu aktivirati bilo kada. Na njihovu aktivaciju kasnije u životu utječu hormonske promjene, lijekovi, stres... 
Nakon više od godinu dana korištenja ovog uređaja možemo reći da smo rezultatima jako zadovoljni.

img2389

Što još moramo znati o IPL-u?


Je li zahvat siguran?
Da, ali jedino u rukama stručno usposobljene i odgovorne osobe. Učinci na koži su minimalni. U rijetkim slučajevima koža pocrveni ili malo otekne. No to je  kratkotrajno. Obično  nestane u roku od 24 sata. Moramo naglasiti  da je nakon tretmana kožu potrebno pravilno njegovati i pridržavati se uputstava.

Kome zahvat IPL tehnologijom nije preporučljiv?
Zahvate  IPL tehnologijom ne radimo trudnicama, osobama koje koriste kortikosteroidne masti ili lijekove izotretinoin , antikoagulantni lijekovi (Marivarin)  te preparate koji sadrže  željezo. Zahvat ne preporučamo  osobama sa potamnjenom kožom i onima koji su prethodno imali  iskustva sa  prekomjernom fotosenzitivnošću i sklonosti ožiljcima. Oprez je potreban kod dijabetičara. Zahvati se ne primjenjuju na predjelima, gdje je koža upaljena ili u aktivnoj fazi kroničnih kožnih bolesti.  Kožne madeže ne tretiramo.

Tretiranje kojih djelova tijela je najviše zahtjevno?
Kod tretiranja  kože oko očiju, potrebno je  oči zaštititi sa posebnim  zaščitnim naočalama. Najzahtjevniji predjeli su ispod pazduha. Tamo je najmanje dlaka u fazi rasta. Odstranjivanje dlaka na madežima  ne preporuča se.

Koliko tretmana  je potrebno za  trajni učinak?
Za odstranjenje većine dlaka na određenom području zahvat je potrebno ponoviti oko 5 puta u pravilnim vremenskim razmacima (10-14 dana). 

Kako se treba pripremiti za zahvat?
Potrebno je izbjegavati  depilaciju voskom, čupanje dlaka sa pincetom ili kremom 15 dana prije zahvata. U tom periodu možemo odstranjivati dlake samo brijanjem sa žiletom. Dlake je potrebno obrijati žiletom dva do tri dana prije zahvata.

Više o IPL tehnologiji

    IPL tehnologija tako omogućava neinvazivan, brz i bezbolan postupak. Kod opuštanja svjetlosnog pulsa možete osjetiti  samo kratkotrajan osjećaj topline ili peckanje. Zbog većeg spektra valovnih dužina (450-1200nm) uz pomoć različitih filtera, moguće je izvoditi različite zahvate na različitim tipovima kože. Zahvati se izvode preko posebne ručke, na kojoj se nalazi kristal, koji propušta svetlosne pulse. U kristal je ugrađeno unutarnje hlađenje. Kristal je zbog toga na dodir hladan. To nam uz kontaktni gel između kože i sonde smanjuje osjećaj boli kod provođenja samog postupka. Puls svjetlosti prodire kroz kožu sa energijom 2-40J/cm2 , bez da je ošteti. Tek u dubljim strukturama kože svjetlost se pretvara  u toplinu. Koliko topline će nastati, ovisno je znači od sadržaja pigmenta u samoj strukturi i od količine energije koju odredimo sa aparatom. Kod zahvata potrebno je upotrebljavati posebne zaštitne naočale. Zahvat se provodi na način , da na cijelom predjelu kojeg  tretiramo, djelić po djelić presvjetlimo sa sondom . Važno  je znati, da možemo na jednom predjelu kože istovremeno izvoditi više zahvata. To znači da istovremeno, možemo vršiti progresivnu epilaciju na određenom predjelu kože , i na istom predjelu istovremeno liječiti  ostale kožne nepravilnosti kao što su pr. promjene žila, akne isl. Treba isto naglasiti da su zbog selektivne apsorpcije toplinsko opterećene samo ciljane stanice, a ne i okolno tkivo.  Zbog toga je mogućnost ozljede istih minimalna, a učinkovitost zahvata na ciljane stanice jako visoka . Za određene promjene na koži dovoljan je jedan tretman. Ostale je potrebno liječiti sa više tretmana, koji se moraju  primjenjivati po točno određenom redoslijedu .
  

O dlakama...

Dlake pokrivaju veći dio kože tijela. Iznimka su  usne, dlanovi i tabani. Na nekim mjestima dlake su svijetle, tanke i kratke (velus dlake), na drugim opet deblje, tamnije i dulje (terminalne dlake). Prekrivenost dlakama na različitim mjestima tijela je različita . Sama struktura, broj dlaka, njihova debljina i boja ovise o spolu, nasljednosti ,hormonalnog statusa i rase. Na dlakavost utječu i neki lijekovi i bolesti. Boja dlaka ovisna je od količine melanina, kojeg sadržavaju.

Svaka dlaka raste u uskom kanalu, takozvanoj folikuli dlačica. Folikula je omotač dlačice. Omotana je oko korjena dlake u potkožnoj masnoći i odavde kroz dermu i epidermu izbija na površinu kože. Dio dlake, vidljiv iznad površine kože, pretstavlja stup dlake. Dio, koji leži u koži, je korijen dlake. Dubina na kojoj leži korijen dlake ovisna je od njezine veličine. Može se nalaziti duboko u potkožnom sloju ili u dermi. Korijen dlake na svom početnom dijelu zadebljan je kao lučica. Taj dio zove se bulbus. Na donjem dijelu bulbusa nalazi se  udubina – papila. U njoj se nalaze  vezivno tkivo i krvne žile, koje hrane dlaku. Dlake rastu na mjestu gdje se folikula i papila dotiču . To mjesto zove se  matriks – osnova rasta. Da bi rast dlake zaustavili,  potrebno je uništiti matriks i ćelije u donjem djelu folikule. 

Dlake rastu u ciklusu, koji se sastoji od tri faze.  Svaka dlaka nalazi se u različitim fazama ciklusa rasta.
Količina melanina (koja se nalazi u matriksu, korjenu i stupu dlake) i faza rasta u kojoj se dlaka nalazi utječu na uspjeh epilacije s fototermolizom.
Faze rasta dlaka:
• Anagena faza je faza realnog rasta dlake. Najdulje traje na vlasištu – čak 3-6 godina. Na ostalim dijelima tijela trajanje anagene faze bitno se razlikuje. U toj fazi rasta dlake su najviše osjetljive i jedino u tom razdoblju rasta moguće je uništiti dlaku. 
• Katagena faza je faza prekidanja rasta i traje samo nekoliko dana . 
• Telogena faza je faza kada dlaka ispada . 
Na kraju anagene faze bulbus se degenerativno promjeni, kod čega se odvaja od papile. U folikuli se iz matriksa i ćelija folikula formira osnova nove dlake, koja izgura staru iz kože.

Svaka folikula  vezana je s malom žlijezdom lojnicom , koja izlućuje masnoću. Ta štiti dlaku i površinu kože i daje im sjaj.
page_dijelovidlake

IPL vs. klasična laserska terapija

Nova tehnologija upotrebe svijetla konačno omogućuje brzu, jednostavnu i bezbolnu izvedbu zahvata na koži kao što su: progresivna trajna epilacija, liječenje aktivnih akni, odstranjivanje pigmentnih madeža i žilnih promjena na koži, zaglađivanje bora na licu, odnosno regeneracija i pomlađivanje kože lica (fotorejuvenacija).

 IPL - Intensive Pulsed Light (pulsirajuća svjetlost)
U usporedbi sa klasičnom laserskom terapijom tehnologija IPL predstavlja korak naprijed. Tako laserski kao i IPL aparati djeluju na principu selektivne fototermolize. To znači, da se svjetlosna energija (foto-) pretvori u toplinsku energiju (termo-) , koja nakon toga uništi ciljanu stanicu (-lisis). Budući da je učinak svjetlosti (i njezine pretvorbe u toplinu) ovisan o sadržaju različitih pigmenata u koži (na primjer melanina, hemoglobina i drugih) svjetlosna energija djeluje samo na neke strukture u koži. Na koje i u kojoj mjeri, ovisno je s jedne strane o sadržaju pigmenata u tim strukturama, a sa  druge o vrsti svjetlosti . Na prvo ne možemo utjecati, a na drugo možemo . 
 Karakteristično za lasere je da imaju samo jednu valnu dužinu,  znači samo jednu vrstu svjetlosti. To znači, da su neke strukture u koži na njegovu valovnu dužinu jako osjetljive, a druge puno manje. Da djelujemo i na one manje osjetljive strukture, za njih moramo sa laserom koristiti puno jaču energiju, da bi postigli zadovoljavajući učinak.  To je razlog, da su zahvati sa laserom bolniji, a prateći neželjni efekti učestaliji, koji nekada završavaju sa ozbiljnim posljedicama.
  I  IPL tehnologija, slično kao klasičan laser, upotrebljava jake pulse svjetlosti , samo što se  svjetlosne zrake sastoje iz više valnih dužina. Stoga neka bi se prilagođavali različitim strukturama  kože i sa vrstom svjetlosti, a ne samo sa energijom. Rezultat toga je da učinkovito postignemo različite strukture u koži sa manjom energijom.
dsc08244.jpeg